Svadobný závoj

Čo môže dodať neveste väčší šmrnc ako dobre vybraný svadobný závoj zdobiaci korunu krásy? Vhodne zvolený svadobný závoj podčiarkne nielen svadobné šaty, ale aj účes nevesty. Každá nevesta chce mať závoj, ktorý v nej vyčaruje princeznú a jedinečnú vílu.

Pôvodne nevesty nosili svadobné závoje, aby ich ochránili pred zlými duchmi. Dnes má svadobný závoj úplne inú funkciu – nádherne zdobí nevestu, doplní jej celkový vzhľad. Slúži ako módny doplnok, preto je potrebné zvážiť, ako bude pasovať ku vybraným svadobným šatám.

Pri výbere si dajte pozor, aby Ste nevyzerali veľmi prezdobene alebo naopak, nudne. Ak máte bohaté svadobné šaty s rôznymi aplikáciami, perličkami, kamienkami, tak snažte sa vybrať jednoduchý, hladký a jemný závoj. V opačnom prípade, ak máte veľmi jednoduché šaty bez výrazných prvkov, tak pokojne si vyberte bohatý závoj, španielsky s krajkou alebo perličkami.

závoj
Španielsky závoj

Základné druhy závojov:

Závoj do tváre – „blusher“
Taký typ závoja má za úlohu skryť nevestinu tvár pred očami ženícha. Dĺžka tohto závoja môže byť ľubovoľná, ale hlavne musí zahaliť nevestinu tvár.

Závoj po lakte
Je to jeden z najčastejšie používaných závojov.

Závoj pod pás
Tento závoj by mal by byť dlhý po končeky prstov.

„Kaplnkový“ závoj
Používa pri formálnych svadbách a siaha skoro po zem.

„Katedrálny“ závoj
V minulosti ho používala len šľachta. Nosí sa  k svadobným šatám s vlečkou, pričom je dobré ak je aspoň o 20cm dlhší, potom pôsobí krásne a zároveň dramaticky.

Koľko neviest, toľko chutí a toľko štýlov. Môžete si vybrať zo širokej škály prekrásnych závojov. Existujú  1-vrstvové, 2-vrstvové a 3-vrstvové závoje a majú rôznu dĺžku. Plnoštíhle nevesty by sa mali rozhodnúť pre jemný jednovrstvový závoj, na vysokých nevestách nádherne vyniknú dlhé závoje buď kaplnkové alebo katedrálové a naopak nízkym sa odporúča voliť závoje po lakte alebo pod pás.

Tak ako vo svojich svadobných šatách,  tak aj v svadobnom závoji sa musíte cítiť príjemne, sebaisto a sama sebou.

Najnovšie články

Najnovšie komentáre

Archív

Kategórie

Autor:

Buď prvý, kto napíše nejaký komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *