Príprava a plánovanie vytúženej svadby

Žiadna svadba nie je absolútne dokonalá. Aj napriek tomu si v každom prípade užite svoj svadobný obrad a zasmejte sa nad drobnými nedostatkami. Čo urobiť, aby bola nakoniec Vaša svadba presne taká, ako ste si ju vždy vysnívali? Príprava svadby si vyžaduje dokonalú organizáciu. Musíte si najskôr určiť priority, aby ste potom pripravili i najdrobnejšie prvky perfektnej recepcie.

12 mesiacov pred svadbou

V prvom rade je dôležitý pre aký štýl svadby sa rozhodnete. Potrebné je stanoviť si maximálnu sumu na svadbu – svadobný rozpočet. Môžete začať zbierať informácie, čítať referencie, ktoré Vám pomôžu pri organizovaní svadby.

11 mesiacov pred svadbou

Prišiel čas na presne určenie dátumu a miesta konania svadobného obradu. Najlepšie urobíte, ak si hneď zarezervujete aj kostol (obradnú sieň) a miestnosť (reštauráciu, hotel, penzión).

10 – 9 mesiacov pred svadbou

Vyberte si svadobného fotografa, kameramana a kapelu (dj-a). Zostavte si predbežný zoznam svadobných hostí. Aby svadobné šaty neostali na poslednom mieste, tak začnite sa venovať ich výberu. Výber nebude jednoduchý, preto potrebujete istú dávku trpezlivosti.

8 mesiacov pred svadbou

Aby svadobná kytica a miestnosť dokonalo vyzdobená, urobte si prieskum kvetinárstiev.
Je čas aj na stretnutie s kňazom alebo úradníkom, ktorý Vás bude sobášiť a prediskutovať s ním priebeh ceremónie.

7 – 6 mesiacov pred svadbou

Finalizujte zoznam svadobných hostí a premyslite si štýl a text svadobného oznámenia. Teraz je vhodný čas aj na výber svadobných šiat. Vyberte si tie najvhodnejšie, pre Vás dokonalé svadobné šaty, ktoré očaria nielen Vás, ale aj ostatných svadobčanov.

5 mesiacov pred svadbou

Dajte si vyrobiť svadobné oznámenia a pozvánky. Potrebné je zabezpečiť aj odvoz svadobných hostí.

4 mesiace pred svadbou

Na rade je ženích, jeho oblek, topánky a ostatné drobné doplnky, ako svadobné poháre, vankúšik na obrúčky, pierka pre svadobčanov a podobne.

3 – 2 mesiace pred svadbou

Naplánujte si svadobné menu, objednajte svadobnú tortu, koláčiky, slané a sladké pečivo. Pošlite oznámenia a pozvánky.

1 mesiac pred svadbou

Ukončite všetky plány priebehu svadobného obradu. Zavolajte hosťom, ktorí vám neposlali odpoveď a naplánujte zasadací poriadok. Vytvorte zasadacie kartičky.

Deň pred svadbou

Relaxujte a zabavte sa! Dajte si spraviť manikúru a pedikúru.

Najnovšie články

Najnovšie komentáre

Archív

Kategórie

Autor:

3 komentáre

  1. adria raček
    5/29/2015
    Reply

    do bry ďeň našiel som si z moraviec slobodne ďievča veroniku benčekovu
    planujem si soobaš z svadbov z veronikov benčekovov sobaš buďe vo vrábloch v kostole
    a svadba buďe vo vynodole kulturaku potom po svedbe pôjďeme na svadobnú cestu
    bývať buďem sňou vo vrábloch vo vrábloch si najďene být

  2. Veronika26
    8/4/2017
    Reply

    Krásne zhrnutie, akurát si myslím, že 11 mesiacov je dosť málo na určenie termínu. Som z malej dedinky a veľkých sál je tu dookola dosť, ale objednávať sa tu musí rok niekedy aj rok a pol ak nie viac. Nehovoriac o „magických dátumoch“. Ja som musela objednávať sálu 1,5 roka dopredu čo je dosť. To isté platí aj o DJ a kameramanovi/fotografovi. Keď chcem mať pekné fotky, musím objednávať poriadne dopredu. Inak k svadobných šatám. Budem objednávať mesiac dopredu 🙂 už vyhliadnuté mám 🙂 Ale nechcem to hrotiť, chcem niečo jednoduché. Hlavne nikdy nikto nevie, koľko do svadby priberie alebo zhodí. Trošku ma prekvapilo, že tu nie sú obrúčky. Kamarát to veľmi nehrotil a jeho partnerka si objednala z Ameriky červené zlato, ale jemu to už nevychádzalo, tak vbehli do Blavy, kde si on zasa kúpil v bielom 😀 My už máme obrúčky 🙂 Kyticu mi uviaže kamarátka z červených ruží a do toho malinké biele kvietky 🙂 nechcem honosnú kyticu. Svadobčanou ešte 2 týždne pred svadbou obvolám, či prídu teda všetci, aby som vedela nadiktovať počet porcií 🙂 No ale áno naplánovať svadbu žiadna sranda.

  3. Zuzka
    11/30/2017
    Reply

    Páči sa mi, že existujú takéto dobré weby, ktoré pomáhajú. Môj švagor sa bude tiež teraz ženiť a majú pomaly rok do svadby a už stresujú 😀 Je to zlaté, lebo ja také nepoznám ja som mala pokoj. Obrúčky sme si kúpili v miestnom zlatníctve, ktoré už teda neexistuje a je problém ich teraz rozšíriť, ale osobne by som za obrúčky 1000 € nedala, hoci sú nádherné, hoci sú od fancy rýdla. Pre mňa na svadbe boli najdôležitejší hostia, nech sa tí poriadne zabavia. Dnešná mládež je divná a ísť do manželstva s hypotékou na svadbu, no asi som už stará a rozumná…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *