Kráľovná tanečného parketu

Svadba – v ideálnom prípade – je len raz v živote a každý si ju chce užiť naplno. Nevesta je najdôležitejšou tanečnicou na parkete, preto nie je nič horšie, ako jej unavené, opuchnuté a boľavé nohy.

1. Pohodlie na prvom mieste

Pri výbere svadobných topánok najväčší dôraz klaďte na pohodliekomfort. Dôležité je uvedomiť si, že v nich budete stáť, chodiť a tancovať celý deň a noc. Preto vyberajte s rozumom a kúpte si ich predstihu, aby si na ne vaše nohy zvykli. Rozchoďte si ich, aby ste v deň svadby kráčali k oltáru oveľa istejšie.

2. Výška podpätku

Dôležité je, aby Vám svadobné topánky dobre „sadli“ a aby ste sa v nich dobre cítili. Vyberajte takú výšku podpätku, aby ste v nich vedeli bez problémov chodiť. Správna výška Vám zlepší držanie tela a opticky predlžuje nohy. Je lepšie, ak sa rozhodnete pre stredne vysoký podpätok, cca. 3-5 cm. Nízke topánky bez podpätku sú určené pre vysoké nevesty, ktoré nechcú byť vyššie, ako ich partner.

3. Stabilita

Ak sa Vám noha v svadobných topánkach čo len trošku kýve, povedzte im NIE. Predsa nechcete si vyvrtnúť členok. Preto si vyberte pevnejšiehrubšie podpätky, ktoré sú stabilnejšie.

4. Dizajn a materiál

Skúšajte viaceré varianty. Moderné, jednoduché, zdobené, hranaté, špicaté, oblé … Držte sa však pravidla: čím sú svadobné šaty zdobenejšie, tým jednoduchšie topánky by ich mali dopĺňať.

5. Ročné obdobie

lete sú ideálnou voľbou elegantné sandáliky. Tie sa však zásadne nosia bez pančúch. To isté platí aj pre topánky a lodičky s otvorenou špičkou alebo pätou.

Pre jarnú alebo jesennú svadbu sa odporúčajú klasické pohodlné lodičky alebo baleríny pre vysoké nevesty alebo pre športové typy.

Ak plánujete svadbu v zime, oceníte zateplené čižmičky alebo členkovú zateplenú obuv. Nezabudnite ale na náhradný pár topánok, oceníte ich ako prezuvky do sály namiesto čižmičiek.

_073

Chystáte sa pretancovať celú noc? Ale ako? Naboso? Mnoho odborníkov hovorí, že výber topánok na svadbu je oveľa ťažší, ako výber šiat. Pekné topánky nemusia byť pohodlné, pretože majú príliš vysoký podpätok alebo sú z tvrdého materiálu, problematické sú aj nesymetrické nohy. Ideálnou voľbou sú topánky na mieru!

Čo robiť, ak chcete topánky na mieru?

Trend topánok na mieru sa v súčasnosti dostáva od profesionálnych tanečníkov aj k bežným ľuďom najmä kvôli pohodlným vlastnostiam – mäkkosť, kvalita použitých materiálov, ideálny sklon stielky. Možností je neúrekom. Stačí, keď navštívite niektorý špecializovaný obchod na výrobu topánok. Tam Vám odmerajú chodidlá a vyskladáte si svoje originálne topánočky podľa vlastnej predstavy. Pri asymetrických nohách sa dajú vyrobiť aj dve rôzne topánky tak, aby sedeli na oboch nohách.

Cena topánok je veľmi individuálna. Záleží len od vás, koľko ste ochotné za vaše svadobné topánky zaplatiť.

Najnovšie články

Najnovšie komentáre

Archív

Kategórie

Autor:

Buď prvý, kto napíše nejaký komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *