Koľko stojí svadba?

Ak máte na svadbu stanovenú maximálnu sumu, ktorú by Ste nemali prekročiť, tak mali by Ste si hneď na začiatku plánovania podrobne rozpísať Váš svadobný rozpočet a medzi jednotlivými položkami rozdeliť financie. Pretože bežné výdavky na tradičnú slovenskú svadbu sú dosť vysoké a za jej cenu by Ste si mohli bez problémov kúpiť lepšie ojazdené auto.

Svadobné výdavky vždy závisia od konkrétneho páru a od ich preferencií.  Niektorým záleží na mieste konania svadby, iní pokladajú za najdôležitejšiu výzdobu, kvety, hudbu a pod. Podľa toho sa potom menia aj sumy pridelené k jednotlivým položkám.

Priemerné výdavky spojené so svadbou

Skladá sa z bežných položiek, ktoré patria k tradičnej slovenskej svadbe. Ceny sú samozrejme len orientačné. Závisia od mnohých faktorov – od regiónu a lokality, dodávateľov, počtu hostí alebo sezóny.

SVADOBNÉ ŠATY – Prenájom svadobných šiat sa pohybuje od 400 do 800 eur. Ak si chcete šaty kúpiť, výdavky budú vyššie, 10002500 eur. Cena závisí od konkrétnej značky.

SVADOBNÝ OBLEK – Priemerná cena za svadobný oblek, svadobnú vestu a topánky pre ženícha je 300 – 450 eur.

SVADOBNÉ OBRÚČKY – Priemerná cena svadobných obrúčok je 600 – 1200 € za pár v závislosti od veľkosti, typu zlata, počtu kamienkov, gravírovania a podobne.

POZVÁNKY A INÉ TLAČOVINY – kniha hostí, zasadací poriadok, menu karty, čísla stolov – 100 – 400 eur.

PRENÁJOM PRIESTORU – Väčšina lokalít ponúka prenájom k svadobnému menu zdarma, prípadne zdarma do polnoci. Pripláca sa potom za výzdobu a s obsluhou  300 – 500 € a po polnoci každú začatú hodinu.

Návleky na stoličky a saténové mašle – prenájom okolo 2 eur/stolička

Dekorácie na stoly (organzové stuhy, ozdobné kamienky, umelé lupene, svietniky, sviečky a pod.) – 70 – 100 eur.

KVETY – výzdoba, kytice pre nevestu a družičky, pierka cena sa veľmi líši v závislosti od druhu a počtu kvetov.

Približné ceny jednotlivých kvetov:

Lacnejšie kvety – 1 – 1,50 eur (karafiát, frézia, narcis, tulipán, gerbera …)

Stredne drahé kvety – 1,50 – 2,50 eur ( slnečnica, ruže, orchidea, zvonček …)

Drahšie kvety – od 2,50 eur (ruže, pivónia, hortenzia, ľalia, kála …)

MENU – Priemerná cena na jednu osobu: 30 – 90 €. Menu obsahuje: prípitok, predjedlo, polievka, hlavné jedlo, plnená kapusta a popolnočné studené a teplé švédske stoly.

SVADOBNÁ TORTA A KOLÁČE – Ceny sa tu líšia od počtu hostí. Priemerná cena trojposchodovejsvadobnej torty 100 – 300 €.

FOTOGRAF A KAMERAMAN

Profesionálny fotograf 300 – 700 eur

Profesionálny kameraman 350 – 500 eur

HUDBA – Živá kapela alebo DJ na celú noc Vás vyjde okolo 600 eur.

DARY PRE HOSTÍ A DROBNÉ DOPLNKY – poháre pre novomanželov, vankúšik na obrúčky, košíky na lupene a podobne –  40 100 eur.

Dúfame, že tento príspevok Vám pomôže zorientovať sa v cenách a pripraviť Váš prehľadný svadobný rozpočet. Opäť sme Vám pripravili praktickú farebnú infografiku.

 

Najnovšie články

Najnovšie komentáre

Archív

Kategórie

Autor:

Jeden komentár

  1. Veronika
    9/28/2017
    Reply

    ďakujem za super článok 🙂 Práve som googlila, koľko je ešte rozumná cena za obrúčky 🙂 Chceme si práve kúpiť obrúčky v bielom zlate a ja si chcem dať tri malé briliantové kamienky 🙂 Tak či to náhodou nepreženieme. Inak bomba rozpis 🙂 predpokladám, že sa všetko jedná o priemerné ceny. Ja sa asi vo väčšine prípadov budem pohybovať na tej spodnej čiastke, nie preto že by som na svadbu nemala, ale mám šikovných kamarátov a kamarátky, ktorí robia kade-tade a firma urobí cenu 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *