Voňavá levanduľová svadba

Snívate o romantickej voňavej svadbe ako z rozprávky? Ak áno, tak levanduľa je pre Vás ako stvorená. Dá sa dekorovať na tisíc spôsobov. Je drobná, ale vynikne sama. Zakomponovali sme ju do svadby a výsledok je nielen voňavý.

Niečo o levandule

Názov levanduľa pochádza z latinského slova „lavare“, čo znamená umývať sa. Už starí Gréci poznali blahodarné účinky levandule a s obľubou ju pridávali do kúpeľa. Levanduľa od nepamäti patrila k najobľúbenejším aromatickým rastlinám, používala sa ku kozmetickým a lekárskym účelom. Vyrábali sa z nej parfumy, používala sa ako prísada do pokrmov a liekov.

Svadobné oznámenie

Motív levandule nádherne vynikne na svadobných oznámeniach. Už len doladiť farbu, typ a štýl písma. Výber je veľmi bohatý.

Levanduľa a čipka … táto kombinácia je magická. Čipka dodá vašej svadbe eleganciu a klasiku, levanduľa zase prinesie nádych rustikálneho štýlu.

Namiesto ryže či lupeňov

Mladomanželov po sobáši môžete zasypať spŕškou vysušených voňavých levanduľových kvietkov.

Svadobná kytica a pierko pre ženícha

Malé fialové kvietky v rukách nevesty vyzerajú mimoriadne slávnostne a okrem toho majú aj upokojujúce účinky.

Doplnky a šaty pre družičky

Stuha na šatách, podväzok, bižutéria, šaty pre družičky … to všetko môže mať nádych levandule. Výber odtieňov je už len a len na Vás.

Svadobná torta, zákusky a medovníčky

Aj svadobnú tortu môžete prevoňať levanduľovým nádychom. Ak netúžite po klasických krémových zákuskoch, siahnite po menej tradičných cup cake-och, medovníčkoch, keksíkoch, cake pops, či makrónkach a urobte si zo svadobných zákuskov aj oku lahodiace pokušenie.

Svadobné fotenie na levanduľovom poli

Nechajte sa nalákať na romantické fotenie v levanduľovom poli. Niekoľko polí máme aj na Slovensku, v Branove pri Nových Zámkoch a v Pezinku.

Ako sa Vám zapáčila levanduľa? Cítite jej vôňu? Ak áno, tak ju zakomponujte do Vašej letnej svadby!

Najnovšie články

Najnovšie komentáre

Archív

Kategórie

Autor:

Buď prvý, kto napíše nejaký komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *