Perly na svadbe

Perla … kráľovná šperkov alebo nevestina slza? Staré povery hovoria, že perly prinášajú nešťastie a slzy. Ak má nevesta na svadbe perly, bude v manželstve často plakať.

Sú to prírodné kamene, ktoré vznikajú v živom organizme, vo vnútri lastúry, netreba ich nijako opracovávať, ani brúsiť. Kleopatra so svojim mimoriadne vycibreným vkusom perly milovala, tak isto ako aj kráľovná Alžbeta a iné známe dámy z elitnej spoločnosti.

V každej kultúre mali perly iný význam. Starí Gréci tvrdili, že perly prinášajú lásku, preto by mali byť prítomné na každej svadbe, Rimania perly považovali za symbol šťastia, bohatstva, podľa Číňanov liečia, Mongoli ich používali ako afrodiziakum.

Hodnota perly závisí od piatich kritérií – veľkosť, tvar, farba, povrchlesk.

Fakty, ktoré je dobré vedieť o perlách

  • Existujú dva druhy perál: pravékultivované. Pravé sú prírodné vznikajúce vo vnútri lastúry, kultivované vznikajú v kontrolovanom prostredí.
  • Hodnotu perly určuje jej perlový lesk.
  • Väčšie perlycennejšie ako menšie.
  • Väčšina perál má nejaký nedostatok.
  • Pleťové mlieka, voňavky a rôzne spreje perly poškodzujú.
  • Perly treba ošetrovať opatrne.
  • Perly by sa mali „skladovať“ oddelene od ostatných šperkov, pretože ich jemný povrch sa trením o iné drahokamy mohol narušiť.

Ak chcete skutočne zažiariť, vyberajte veľmi pozorne. Perly sa v dnešnej dobe vsádzajú do kadečoho. Vy si však vyberte biele zlato! Taká kombinácia je dokonalá.

Konečne už zabudnite na povery, ktoré tvrdia, že perly prinášajú smolu, nešťastie a slzy! Perla je v skutočnosti najdokonalejším klenotom. Jej veľkoleposť a rafinovanosť oslovuje takmer každú ženu.

Najnovšie články

Najnovšie komentáre

Archív

Kategórie

Autor:

Buď prvý, kto napíše nejaký komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *