Krásna a zdravá nevesta

Je pochopiteľné,  že každá nevesta v deň svojej svadby chce vyzerať čo najlepšie. Chudnutie pred svadbou by malo byť bezstarostné a bezstresové.

Správna životospráva je základ pevného zdravia. Zdravotný stav, výzor tváre, vlasov a nechtov je zrkadlom vnútorného zdravia.

Ak chcete stravou prispieť k zdravému spôsobu života a vyzerať dokonale na Vašej svadbe, mali by ste dodržiavať nasledujúce zásady:

1. Vyhýbajte sa stresom a doprajte si dostatočne dlhý spánok.

2. Jedzte veľké množstvo ovociazeleniny, nízkotučné mliečne výrobky.

3. Strava by mala obsahovať dostatok bielkovín, minerálnych látok a vitamínov. Dbajte na dostatok vlákniny v strave, ktorá priaznivo pôsobí na činnosť čriev.

4. Dodržujte pitný režim – 2,5-3 litre vody denne. Dostatočný príjem tekutín je predpokladom mladistvo pôsobiacej pleti.

5. Vyberajte si pomalé sacharidy a nerafinované cukry. Ak už potrebujete niečo  ochutiť cukrom, zvoľte trstinový alebo hnedý cukor.

6. Do stravy nasaďte prírodné spaľovače tuku (ananás, jablko, citrón, chili papričky, pálivé papriky, voda, klíčky zo semien rôznych rastlín).

7. Nefajčite, obmedzte pitie alkoholických nápojov.

8.Pravidelne športujte. Telocvik zlepší krvný obeh, posilňuje svaly, srdce a pľúca.

9. Zmeňte si životný štýl.

10. Venujte zvýšenú pozornosť antioxidantom – vitamín C a E, betakarotén, Se a Zn.

Zdravé telo, pohoda, dobrá nálada a veľa síl je to najpodstatnejšie, čo každá nevesta v čase príprav na svoj vytúžený deň potrebuje. Posledná rada pre nevesty na záver: plánujte, motivujte a nikdy sa nevzdávajte!

Najnovšie články

Najnovšie komentáre

Archív

Kategórie

Autor:

Buď prvý, kto napíše nejaký komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *