Užite si svadobné fotenie

Svadobné obrúčky a svadobná fotografia zostanú navždy dôkazom toho, že Ste navždy spečatili svoju lásku a zvolili si spoločnú cestu životom. Fotografie majú výnimočnú silu pocity z Vašej svadby pripomenúť. Ako si vybrať svadobného fotografa, kedy a kde ísť na fotenie? Možností je veľa…

Svadobný fotograf

Stretnutie so svadobným fotografom si dohodnite minimálne pol roka pred plánovanou svadbu. Potrebné je dohodnúť si s ním všetky detaily, ako napríklad kedy Vám odovzdá svadobné fotky, aký počet Vám urobí, či Vám odovzdá fotografie na CD/DVD nosiči, či budú upravené fotky a ako to bude s úhradou finančných nákladov.

Výber miesta

Niekto má rád prírodu, iný zasa uprednostňuje pozadie hradieb, múrov a podobne. Vaše svadobné fotografie môžu vzniknúť aj na extravagantných miestach, ako napríklad fotenie na Lomnickom štíte, v električke, na plti, pri jazere alebo mori.

Exteriér, príroda

Počas letných mesiacov je najideálnejšie exteriérové fotografovanie. Slnečné lúče, krásna príroda, šťastný manželský pár a dokonalé fotografie. To ale neznamená, že v zime sa nedajú urobiť zaujímavé svadobné fotky.

 

Fotoateliér

V prípade nepriaznivého počasia ideálnym riešením je fotoateliér. Je vybavený potrebnou svetelnou technikou, širokým výberom pozadí a množstvom rekvizít. Dá sa experimentovať so svetlom, preto kvôli počasiu netreba smútiť.

Ale oveľa romantickejšie fotografie vzniknú v interiéroch hradov, zámkov a kaštieľov. Také fotenie je ale potrebné dopredu dohodnúť, aby Vám správcovia týchto miest fotenie umožnili.

Kedy ísť na fotenie?

Každá nevesta chce prekvapiť ženícha a očariť ho v svadobných šatách až pri obrade. Fotenie v deň svadby pred obradom je ale nevhodné, pretože počas fotenia sa Vám zničí make-up, účes, môžete si zašpiniť šaty. Po obrade je neideálne, pretože hostia na Vás budú musieť čakať a vieme, že fotenie netrvá 10 minút. Ideálne by bolo, ak by Ste išli na fotenie deň pred svadbou alebo po svadbe. Vtedy máte dostatok času na všetko, netreba sa nikam ponáhlať.

Čo by Vám pri fotografovaní nemalo chýbať?

V prvom rade mali by Ste mať pri sebe svadobné obrúčky, svadobnú kyticu a pierko pre ženícha. Ak chcete mať zaujímavé fotografie, tak si zoberte so sebou aj nejaký starý kufor, slnečník, bicykel, fotorámy, staré stoličky alebo nejaké iné rekvizity. V prípade, že pôjdete na lúku alebo do parku a nechcete si zašpiniť šaty, tak si zoberte so sebou aj deku alebo nejakú plachtu.

Svadobný fotograf urobí všetko, aby Vám zhotovil tie najúžasnejšie svadobné fotografie.

Najnovšie články

Najnovšie komentáre

Archív

Kategórie

Autor:

Buď prvý, kto napíše nejaký komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *