Princezné družičky

Družičky kedysi mali ochraňovať nevestu a odháňať zlých duchov. Dnes sú už ale iné časy a majú svoje povinnosti pomáhať neveste a majú aj striktné módne pravidlá.

Kult družičky siaha ďaleko do minulosti až k pohanským tradíciám, keď boli dievčatá návnadou pre zlých duchov, ktorí by neveste chceli ublížiť. Odtiaľ pochádza aj tradícia podobných šiat a nevyhnutných kytíc pre družičky. Zlí duchovia si totiž mali nevestu pomýliť s jej družičkami, a tak by svadba mohla bez problémov pokračovať.

Dnes sú iné časy a družičky majú skôr organizačné povinnosti. Pomáhajú neveste s obliekaním, nosia so sebou potrebné drobnosti, upravujú šaty, účes a make up, asistujú pri fotení, pripínajú hosťom svadobné pierka, majú na starosti gratulačné kvety, odkladajú svadobné dary a starajú sa o slobodných mládencov. A pritom by mali dokonale vyzerať.

U nás družičky nie sú pod takým tlakom, ako družičky v USA. Nevesta svojim družičkám vyberie šaty, ony ich musia zaplatiť, aj keď sa im šaty nepáčia. Dôležité je, aby ladili s jej predstavami. Fotky nevesty s družičkami potom pripomínajú fotografie zo súťaží kráľovnej krásy. Tento americký trend čoraz viac inšpiruje aj slovenské dievčatá.

Elegancia a jednoduchosť!

Strih šiat zvoľte podľa postavy každej družičky, aby sa v šatách cítili pohodlne. Ak sú družičky výškou, typom postavy aj vekom veľmi podobné, rovnaký strih na nich vynikne ideálne. Pokiaľ je však každá iná, zlaďte ich skôr materiálom, farbou a doplnkami a strihu nechajte trošku voľnosti na prispôsobenie sa postave.

Dĺžka šiat: Družičky by mali vyzerať reprezentatívne, preto by sa mali vyhýbať príliš krátkym šatám, ktoré by mohli pôsobiť príliš vulgárne. No nemusia mať ani dlhé šaty ako nevesta. Preto zvoľte zlatú strednú cestu, teda šaty tesne nad kolená.

V závislosti od ročného obdobia vyberajte materiál šiat. Ľahké šifóny sú vhodné na letnú svadbu, satén, organzu nechajte na jeseň, aby ste ku šatám mohli dopasovať bolerko alebo svetrík.

Doplnky pre družičky

Mašľa, brošňa, šatka, čelenka, bolerko, topánky, kytičky či kvetinové náramky v rovnakom štýle pre všetky družičky sú pekné detaily, ktoré naznačia, že tieto dámy patria k sebe a samozrejme k neveste.

Najnovšie články

Najnovšie komentáre

Archív

Kategórie

Autor:

Buď prvý, kto napíše nejaký komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *