Nevesta v požehnanom stave

Dostali Ste tú najkrajšiu správu na svete, správu o skoršom „prílete bociana“, o príchode nového človiečika do rodiny? Nebudete ani prvá ani posledná tehotná nevesta!

Všetko závisí predovšetkým od zdravotného stavu nevesty, pretože priebeh tehotenstva nemusí byť ideálnym pre takúto udalosť. Svadobné prípravy sú ešte stresujúcejšie a komplikovanejšie, preto nevesta má dve možnosti. Prvou je, či chce organizovať svadbu počas tehotenstva, pretože chce, aby sa dieťatko narodilo do kompletnej rodinky. V tomto prípade nevesta musí rátať s intenzívnejším časovým stresom. Musí si uvedomiť, že tehotenstvo je stavom, na ktorý by mala byť každá žena hrdá a nemala by bruško skrývať v šatách.

Chcete bruško ukryť alebo vystaviť na obdiv? Aj tehotná nevesta je krásna, ak si zvolí strih svadobných šiat tak, aby vynikli jej prednosti. Šaty pre tehotné nevesty sa môžu rozdeliť do troch kategórií:

– Klasické svadobné šaty, do ktorých nevesta do konca prvého trimestra vojde, pretože bruško ešte nemá.

– Šaty, ktoré sa prispôsobia brušku. V nich bruško už neskryjete, ale priznávate ho.

– Voľné tehotenské šaty, ktorými dávate najavo, že Ste v požehnanom stave a Ste na to hrdá.

Dnes už nájdeme v svadobných salónoch široký výber šiat, ktoré sú tehuľkám šité na mieru. Musia byť hlavne podľa predstavy nevesty a ušité podľa toho, v ktorom štádiu tehotenstva budú nosené. Ak nevesta je v druhom alebo v treťom trimestri tehotenstva, je vhodné zvoliť šaty empírového strihu, ktoré sú pohodlné, jednoducho strihané a elegantné. Čo sa týka farby, tak ideálnou voľbou je off white, slonovinová kosť, smotanová alebo krémová.

Topánky by si mala tiež vybrať podľa trimestra, mala by uprednostniť nižší opätok. Závoj by mala mať praktický, krátky španielsky alebo hladký, nie príliš dlhý.

Je veľa párov, ktorých tehotenstvo prinúti k svadbe a pociťujú to skôr ako povinnosť. Na druhej strane je aj veľa prípadov, keď tehotenstvo vzťah len posilní. To však nie je dôvodom žiadnej svadby.

Tehotná nevesta si môže vybrať aj druhú alternatívu, teda presunúť svadbu na obdobie po pôrode.

Každá tehotná žena, nevesta alebo manželka musí rátať s tým, že bude na sebe pozorovať rôzne nevysvetliteľné nálady, neznáme pocity a plačlivosť. Preto počas svadobných príprav by sa mala čo najviac šetriť, nestresovať a nakoniec si užívať veľký deň D, pretože svadba v trojici je v dnešnom modernom svete priam v móde.

Užite si svadbu predovšetkým v zdraví, pretože zdravie dieťaťa by mala byť na našom prvom mieste!

Najnovšie články

Najnovšie komentáre

Archív

Kategórie

Autor:

Buď prvý, kto napíše nejaký komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *