Netradičná svadba á la Veľká noc

Veľká noc alebo Pascha je najvýznamnejší kresťanský sviatok, ktorý pripadá na marec alebo apríl. Slávi sa prvú nedeľu po prvom splne po jarnej rovnodennosti. Veľká noc je pre kresťanov oslavou zmŕtvychvstania (resp. vzkriesenia) Ježiša Krista po jeho smrti na kríži.

Symboly Veľkej noci:

kríž: Je najdôležitejším z kresťanských symbolov, pretože Kristus bol odsúdený na smrť ukrižovaním.

vajíčko: Symbol plodnosti, života a vzkriesenia, pretože v sebe skrýva zárodok života. V kresťanstve sa vykladá ako symbol zatvoreného hrobu, z ktorého vstal Kristus, ako symbol nesmrteľnosti.

zajačik: Symbolizuje príchod jari.

baránok: Obetné zviera za hriechy. Určitým spôsobom symbolizuje Ježiša Krista, lebo obrazne on je baránok obetovaný za spásu sveta.

oheň: Veľkonočná bohoslužba sa začína zapálením veľkonočného ohňa, ktorý symbolizuje víťazstvo Ježiša Krista nad temnotou a smrťou. Od tohto ohňa sa zapaľujú veľkonočné sviečky.

Podobne ako mnoho iných sviatkov, aj Veľká noc je čas osláv a veselia. Prečo neosláviť tento kresťanský sviatok svadbou? Dni sa predlžujú a vzduch je krásne voňavý. Ale ako by mala vyzerať veľkonočná svadba? Tu je niekoľko nápadov pre Vašu inšpiráciu.

V žiadnom prípad nesmú chýbať veľkonočné vajíčka. Ak svadobných hostí chcete prekvapiť vajíčkom, tak na pamiatku nechajte pre nich vyrobiť kraslice s dátumom svadby.

Ako výzdobu si môžete zvoliť veniec s farebnými vajíčkami, jemnými vetvičkami alebo bahniatkami.

Svadobná tortakoláčiky by mali byť tiež v štýle Veľkej noci.

Svadobné menu: Inšpirujte sa veľkonočnými špecialitami. Jahňacina, sladký baranček, či čokoládové vajíčka, to všetko vašim hosťom pripomenie, že jar je v plnom prúde.

Najnovšie články

Najnovšie komentáre

Archív

Kategórie

Autor:

Buď prvý, kto napíše nejaký komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *