Láska na celý život

„Zmysel života sa naplní tam, kde je láska.” Dietrich Bonhoeffer

LÁSKA má veľa podôb a možností. Je všade prítomná, kam sa len pohneme, len ju treba nájsť tým správnym spôsobom. Láska je v smiechu, slzách, slovách, citoch, objatiach … Keď vyslovíme slovo láska, neuvedomujete si akú ohromnú silu skrýva toto slovo. Ako aj staré príslovie hovorí: „Láska kvitne v každom veku“ a nikdy sa neunaví. Niekto sa zamiluje na prvý pohľad, iný len po istom čase cíti ten slovami ťažko opísateľný pocit. Ale čo je tá LÁSKA? Otázka, na ktorú neexistuje jednoznačná odpoveď.

love
Love

Každý, kto pocíti lásku hoci len na malú chvíľu, pocíti obrovské šťastie. Vtedy všetko je krásne, nič nám nevadí. Láska nepozná hranice, buď obetuje všetko alebo nič. Predstavuje najvyšší pocit, ktorého sú ľudia schopní. Pocit že sme milovaní nás spája.

Láska má desiatky podôb. Ľudia prejavujú lásku svojim domácim zvieratkám. Je to láska, ktorá ukazuje, že všetci si zaslúžime na svete žiť a byť milovaný. Láska matky k dieťaťu je ďalšia forma lásky. Istým druhom lásky je aj priateľstvo. V priateľstve sa snažíme pomáhať jeden druhému a zdieľame s ním všetky city. Preto možno práve priateľstvom sa začína pravá láska.

Najkrajšia je láska ku konkrétnemu človeku, ale najťažšie je toho človeka nájsť. Je tým najsilnejším putom. Ten pocit, keď sa trasie celé telo a srdce bije tak rýchlo, že ho počuť a cítiť. Zamilovať sa… Áno. Každý chce spoznať svoju spriaznenú dušu a zamilovať sa. Zaľúbenie je ako vánok, nie je ho vidieť, ale cítiť ho.

Skúsme teda v láske nájsť a pochopiť aspoň čiastočný zmysel života. Ako aj Benjamin Disraeli tvrdí: „Láska je zmysel nášho života a jeho jediný cieľ.“

láska
Láska

Najnovšie články

Najnovšie komentáre

Archív

Kategórie

Autor:

Buď prvý, kto napíše nejaký komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *